Parma – a fenntartható szépség otthona

Parma – a fenntartható szépség otthona

Parma 2019

Londonban, láthattam a 2020-as év fodrászati tendenciáit, ezután pedig – Novemberben – Parma következett, ahol lehetőségemnyílt arra, hogy megismerjem, Davines professzionális fodrászati termékeinek újításait.
A kutatási és fejlesztési osztály, minden technikai információt megadott az új rendszerrel kapcsolatban, amely a száraz és töredezett haj szerkezetének helyreállítását hivatott ellátni. A technológia, két aktív összetevőn alapul, amelyek kiegészítő hatással vannak a sérült hajra: a biacibikus komplex kötés molekulák keveréke, (lipoinsav + maleinsav) növényi keratinnel, rizsproteinből és aminosavkeverékből nyerve.

Davines települése egy érzelmi élmény, a cég mottója pedig a “Fenntartható szépség”. Amíg nem látogattam el erre a helyre, ahol ezek az elképzelések és értékek születtek, el sem tudtam képzelni, hogyan lehet ezeket a gondolatokat a mindennapi gyakorlatba ültetni, és különösképpen, hogyan lehet azokat egy gyárban megvalósítani.
A látogatás két napja alatt (beleértve a kutatási területet, a tesztterületet, a termelési területet, az irodákat stb.) láthattam, amint a 38 országból érkezett 650 alkalmazott, egy pihentető környezetben, zöld területeken, teljes harmóniában, stresszmentes körülmények között, határidők nélkül képes dolgozni és teljesíteni.
2016-ban, a Davines, B osztályú tanúsítványt szerzett, ami egy hosszú folyamat eredményeként változásokhoz vezetett a vállalati politikában és a társaság tevékenységének teljes átláthatóságát eredményezte: éves jelentésekben mutatják be a társaság, közösségben való aktív részvételét, a cég pozitív és negatív hatásait a környezetre, a munkavállalókal való kapcsolatukat. Egy fenntarthatóságra szakosodott osztályt is létrehoztak, amelynek jól meghatározott célja, a termelésen belüli összes folyamat teljesítményének a javítása.
Az esztétika területén nyújtott szolgáltatásaikkal kapcsolatban, a jelenlegi tendencia, a butique szalonok fejlesztését hangsúlyozza, amelynek célja, a fogyasztók, tapasztalatokon alapuló lehető legjobb és leghatékonyabb kiszolgálása (virágzó hosszú élettartam). Ezt a célt azonban nem lehet elérni, ha a szalonnak nincs jól meghatározott identitása és elkötelezettsége.