A Beauty Days rendezvény Szatmárnémetibe hozza a szépségápolás legelismertebb szakembereit.
Beauty Days 2016

A szépségápolás folyamatos változásban van napjainkban. Ezt fejlődésnek hívjuk és számtalan új alkotási és továbbképzési lehetőséget kínál. Sajnálatos módon azonban – ezt mindenki tudja, aki ezen a területen dolgozik – itt is, mint más területeken, hiányoznak a szakemberek, mesterek. Jól felkészült emberekről van szó, tapasztalt személyekről, akik ugyanakkor folyamatosan képezik magukat, hogy fejlődjenek a munkájukban. Mi ennek az oka? Hiányoznak a mesteriskolák. Olyan intézményekről van szó, ahol 16 éves kortól arra a mesterségre tanítják a fiatalokat, amelyet majd gyakorolnak. A szakiskolákban a gyakorlatra kell fektetni elsősorban a hangsúlyt, a képzést pedig olyan mestereknek kell végezniük, akik a tananyagot módszeresen és lelkiismeretesen adják le, nem felületesen, ahogy ez sajnálatos módon történik.

Ne feledkezzünk meg arról, hogy öt év tanulás kell ahhoz, hogy egy inasból szakember legyen. Ezen kívül arra is szükség van, hogy a szépségápolásban dolgozókban meglegyen az igény a fejlődésre, ugyanis, ha egy szakember több évnyi munka után nem tart lépést a korral, könnyen korlátok közt találja magát, ezáltal rontva a szakma tekintélyét.

Mi megoldást kerestünk ezekre a gondokra itt Szatmárnémetiben és jelenleg elmondhatjuk, hogy sikerült is tennünk valamit. Néhány éve megrendezésre kerül a Beauty Days Szatmárnémeti eseménysorozat, amely nevében is hordozza a rendezvény lényegét, vagyis azt a célkitűzést, mely a szépségápolásban dolgozó szakemberek ismereteinek gazdagítására irányul. Fodrászokról, borbélyokról, kozmetikusokról, sminkesekről, manikűrösökről van szó. Románia észak-nyugati részének egyik legrangosabb ilyen típusú eseménye lehetővé teszi a találkozást nemzetközileg elismert szakemberekkel. A Beauty Days Szatmárnémeti rendezvény egyik támogatója a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, amely a technikai hátteret is biztosítja.

A Beauty Days rendezvényt kezdettől fogva, vagyis 2012 óta, támogatja a romániai Intercoiffure szervezet. Az elmúlt évek alatt az egész országból érkeztek ide a szervezet tagjai, akik 60 szakember számára tartottak továbbképző szemináriumokat. Évente bemutatják az újdonságokat, olyan cégekkel és gyártókkal közösen, amelyek számára lényeges az esemény célkitűzése. Fontos kiemelni, hogy a Beauty Days nem egy vásár, ezért nincsenek kiállítások, a szemináriumokat pedig kizárólag szakemberek látogathatják.

A rendezvényen a szakemberek és trénereik bemutatják a legújabb termékeket és technikákat. A résztvevőknek így lehetőségük nyílik fejlődni szakmai téren és a több irányból érkező információk gyűjtésére. A néhány nap leforgása alatt a szépségápolással kapcsolatos szervezetek, akadémiák és cégek, a színpadon mutatják be a szakmai újdonságokat. A legutóbbi rendezvényen, 2016-ban az volt az újdonság, hogy a kétnapos forászati- és az egynapos sminkes szemináriumok mellett, a szervezők külön helységeket biztosítottak workshop-ok számára.