Trend riport, Salon International – Excel London 2019

Trend riport, Salon International – Excel London 2019

Trend reporter Salon Internațional – Excel London 2019

Trend reporter Salon Internațional – Excel London 2019

London, az Egyesült Királyság fővárosa, egyike azoknak a városoknak, ahol a legtöbb turista megfordul és ahol a különböző kultúrák a legérdekesebben vegyülnek Európában. Párizs, Milano és New York mellett, a divat világának legjelentősebb fővárosa, ahol a Harrods, a Selfridges és a Harvey Nichols nagyáruházak mellett, a csúcs tervezők butikjait és üzleteit is megtalálhatjuk.
Ebben az évben az a megtiszteltetés ést, hogy lehetőségem volt részt venni az egyik legrangosabb európai szépségápolási rendezvényen, ami nem más, mint a Salon International. Azok számára, akik otthon vannak a témában, ezt az eseményt nem kell különösebben bemutatnunk.
A tájékozatlanabbaknak tudniuk kell, hogy ez a rendezvény olyan fontos a szépségápolásban tevékenykedők számára, mint a tervezőknek a divat hétvégék. A „Salon International” keretén belül mutatják be a fodrászati divatot meghatározó akadémiák azokat a kollekciókat, amelyek a következő év divatját alakítják a nő fodrászat, a színek, a férfi fodrászat és az alkalmi frizurák terén. A legnagyobb brand-ek új technológiákat és termékeket dobnak piacra. Röviden egy „must attend event”-ről van szó, azon fodrászok és borbélyok számára, akik fejlődni akarnak és a legfrissebb újdonságokkal szeretnék kényeztetni ügyfeleiket. A technikai részt élletően, többet is megtudhanak majd a következő cikkünkből. Most inkább a 2020-as év divat-, smink-, és „total look” kollekcióit mutatnám be, beleértve a mindennapok viseletét is.
Egy olyan eklektikus és kozmopolita városban, mint London, egy kiadós séta is felér egy divatbemutatóval, hiszen sokan új trendeket alkotva lépnek át a megszokott korlátain. Mivel fodrászokról beszélünk, ne feledjük, hogy ők saját személyiségükhöz igazítják a divatot, legyen az hagyományos, egyedi, merész, de semmiképp sem unalmas. Találkoztam élénk színűre (akár több színben is) festett hajú nőkkel, szakállas, kifestett körmű férfiakkal, akiknek jobban állt a stiletto, mint a nőknek, vagy a XVI. század ihlette ruhákat viseltek. Londonban semmi sem szúr szemet.
A fodrászati kollekciók számára kialakított frizurákra a sokszínűség volt jellemző a harsány, világító színek használatával, illetve az egyszínű frizurák kiegészítése bőr elemekkel (bőrpántok, choker-ek). A sminkek hasonló vonalat követtek, az élénk színek voltak előnyben, illetve a no-makeup makeup volt a másik lehetőség. Ellentétben az előző évekkel, eltűnt a határozott arckontűr, nagyobb hangsúly került a természetes, nőies vonalak megőrzésére, különös figyelemmel a bőr természetes frissességére és egy kis blush és arcfény segítségével kiemelve az orcát. A kiegészítők fontos szerepet kaptak. Sok volt a karperec, a nyakék, arany és ezüst együtt, gyöngyök, bőrkiegészítők egyidejű viselete, ami súrolta a giccs határát, mégis az egyediség és az elgancia hatását keltették. Vagy ott volt a másik szésőség, a kiegészítők teljes hiánya. Ez a változatosság tetten érhető volt a látogatók körében is, ahol a klasszikus vonalak mellett felfedezhettük a kirívó viseleteket is.
Ez volt az első londoni látogatásom, de minden bizonnyal, nem az utosó. Nagyon szép emlékekkel maradtam az eseményről, de a városról is.
Légy szélsőséges! Merj eltérő lenni!