Az expressive szépségszalon új szemléletének kialakítása

Az expressive szépségszalon új szemléletének kialakítása

A 2018-as év számunkra a megújulást hozta úgy a szalonunk teljes felújításában, mint a csapatunk által végzett tevékenységek alapvető szemléletében.

A felelősségvállalás és a tudatosítás jegyében indultunk újra, hiszen a XXI. század legnagyobb kihívásainak egyike a környezetvédelem, amelyben mi is aktív szerepet vállalunk.

Miután tisztáztuk az irányvonalakat, úgy döntöttünk, hogy a szépségszalon felújításakor újrahasznosított anyagokat használjunk fel annak érdekében, hogy természetes és egyedi összkép alakuljon ki, miközben figyelembe vettük a belsőépítészet legújabb vívmányait is.

Néhány szóban szeretném bemutatni azokat a berendezési tárgyakat, amelyek helyet kaptak a felújított helységben. A legközelebb áll lelkemhez és ezért számomra a legfontosabb, apám munkaasztala. Asztaloskét dolgozott 47 éven keresztül ennél az asztalnál, majd miután nyugdíjba ment, egyik inasának ajándékozta, aki tovább folytatta a mesterséget. Feltétlenül vissza akartam szerezni, ezért megkerestem és visszavásároltam tőle az asztalt, felújítottam és egy központi helyet kapott a szalonban.

A tükrök olyan keretekbe kerültek, amelyek egy régi épület lebontása után maradtak. Tulajdonképpen két darab, öt méteres gerendáról van szó, amelyeket erre a célra újítottak fel. A falburkolat fából készült, pontosabban egy olyan fából, amit száz év után emeltek ki a Szamos folyóból.

A fent említett szemléletből kiindulva, munkatársaimmal együtt megfogalmaztunk néhány irányelvet a szalonunk működésével és szervezésével kapcsolatban. Egy belső szabályzatot. Ezt az Expressive szalon etikai szabályzatának neveztük el.

Az egyik legfontosabb irányelvünk az, hogy FELELŐS FOGYASZTÓKKÁ váljunk.

Ez számunkra azt jelenti, hogy mielőtt bármilyen terméket megvásárolunk, igyekszünk minél többet megtudni róla. A technikai információk mellett, adatokat gyűjtünk a gyártóról is:

– hol és milyen körülmények között készült a termék ;
– milyen intézkedéseket tett a bizonyos cég a környezetszennyezés- és a hulladék csökkentésének érdekében ;
– honnan származnak a termék összetevői és milyen módszerrel állították elő őket ;
– különös figyelmet fordítunk arra, hogy ne vásároljunk olyan termékeket, amelyek gyártói ; gyermek, illetve kiskorú munkaerőt foglalkoztatnak ;
– megvizsgáljuk a termék forgalmazásának etikai oldalát ;
– minden információ, könnyen elérhető kell legyen.

Nézeteink szerint felelősségteljes fogyasztónak lenni annyit jelent, hogy minél több információt szerezzünk be a termékekről, amelyeket megvásárolunk. Ebből az következik, hogy pontosan tudjuk, mi az amit bizalommal ajánlhatunk ügyfeleinknek.

A második legfontosabb irányelvünk a TAKARÉKOSSÁG és az ÚJRAHASZNOSÍTÁS!

A villamos energia fogyasztás csökkentésének érdekében, szalonunkban takarékos világítótesteket használunk. Igyekszünk lecsökkenteni a tevékenységünk során keletkező hulladék mennyiségét, ezért teljesen megszüntettük az egyszer használatos kellékek használatát, különös tekintettel a műanyagokra. Ugyanakkor olyan termékeket használunk, amelyek újrahasznosított anyagokból készültek. Ezekbe a törekvéseinkbe bevonjuk ügyfeleinket is.