Noul Concept Salon Expressive

Noul Concept Salon Expressive

Anul 2018 a debutat pentru noi cu regândirea și renovarea interiorului salonului de coafură dar și a conceptelor fundamentale care stau la baza activității desfășurate de echipa noastră în cadrul salonului.

Ideile de la care am pornit sunt RESPONSABILIZARE și CONȘTIENTIZARE, deoarece una din cele mai mari provocări a secolului 21 este protejarea mediului înconjurător, iar noi dorim să ne implicăm activ și să devenim parte integrantă a acestui proces.

Liniile directoare fiind stabilite, la renovarea salonului am decis să utilizăm materiale recondiționate în încercarea de a da interiorului un aspect natural personalizat și în același timp pentru a fi în pas cu trendurile actuale în ceea ce privește design-ul interior.

Vreau să vă spun în câteva cuvinte și povestea câtorva din corpurile noi de mobilier care și-au găsit loc în noul nostru interior. Primul dintre ele este – din punctul meu de vedere – cel mai important și îmi este cel mai aproape de suflet: bancul de lucru al tatălui meu. A fost tâmplar de meserie și timp de 47 de ani a lucrat la același banc, apoi – după pensionare – l-a făcut cadou unuia din ucenicii săi, care a continuat să lucreze în domeniu. Am ținut morțiș să-l recuperez, așadar l-am căutat și am răscumpărat de la el bancul de lucru, l-am recondiționat și l-am pus la loc de cinste în salon.

Ramele noilor oglinzi sunt recuperate din demolarea unei clădiri vechi. Sunt de fapt 2 grinzi de lemn cu o lungime de 5 metri, grinzi care au fost recuperate și recondiționate pentru a servi noului scop. Decorațiunile de pe pereți sunt din lemn, mai exact dintr-un trunchi de copac recuperat – după 100 de ani –  de pe fundul Someșului, aflat într-o stare relativ avansată de degradare, dar care a fost recondiționat.

Pornind de la ideile menționate mai sus am formulat alături de colegii mei, niște principii după care ne ghidăm când vine vorba de a lua decizii legate de organizarea și funcționarea salonului. Un regulament de ordine interioară. Noi l-am numit Regulile de etică ale Salonului Expressiv.

Primul principiu care ne ghidează este acela de a deveni CONSUMATORI RESPONSABlLI.

Pentru noi această expresie înseamnă că înainte de achiziția unui produs ne informăm asupra lui. În afară de informațiile technice, ne interesează să știm mai multe și despre compania producătoare:

– unde și în ce condiții sunt fabricate produsele;
– care sunt măsurile luate de compania respectivă pentru reducerea poluării mediului și a deșeurilor;
– de unde provin materialele, ce intră în componența produsului și prin ce metode tehnologice au fost obținute componentele;
– acordăm o atenție specială și evităm produsele de la companiile care fac parte din categoria celor care folosesc ca forță de muncă copii și/sau minori;
– acordăm atenție și principiilor etice de comercializare a produsului ca produs profesional;
– toate informațiile trebuie să fie ușor de accesat, transparență.

Așadar din punctul nostru de vedere a fi un consumator responsabil înseamnă obținerea a cât mai multe informații despre produse pentru a știi ce cumpărăm. Ca o consecință directă, la rândul nostru știm ce putem recomanda – cu încredere – clienților noștri.

Cel de al doilea principiu adoptat este: REDUCERE, REFOLOSIRE, RECICLARE!

La modul concret, în salon se depun eforturi pentru reducerea consumului de energie, un prim pas fiind utilizarea unor corpuri de iluminat economice. Încercăm să reducem la minimum deșeurile rezultate de pe urma activității salonului. În acest sens s-a renunțat la tot ce intră la categoria de unică folosință, în special la obiectele obținute din plastic. În același timp încercăm să refolosim sau să acoperim necesarul prin achiziția de produse obținute din materiale recuperate, refolosite. Concomitent, încercăm să implicăm în eforturile noastre și clienții salonului.