Beauty Days Satu Mare aduce, în locul unde se agață harta-n cui, cei mai renumiți profesioniști din domeniul estetic.
Beauty Days 2016

Trăim într-o lume în care domeniul esteticii este într-o continuă schimbare. Se cheamă evoluţie şi aduce cu sine nenumărate posibilităţi de creaţie, nenumărate căi de perfecţionare. Dar… din păcate – şi acest fapt este foarte bine ştiut de toţi cei care activează în acest domeniu – la fel ca în mai toate ramurile, şi în domeniul nostru lipsesc la ora actuală specialiştii, meseriaşii. Vorbim aici de oameni bine pregătiţi, de personal cu experienţă şi în acelaşi timp cu dorinţa de a se perfecţiona continuu, de a evolua la locul de muncă. Ce se petrece de fapt? Lipsesc şcolile de meserii. În această categorie intră instituţiile de învăţământ în care de la vârsta de 16 ani începe efectiv educarea tinerilor în meseria pe care o vor practica. În unităţile de învăţământ care formează meseriaşi, accentul trebuie pus în primul rând pe practică, cursuri practice coordonate de maiştrii, personal calificat care invită la parcurgerea materiei cum scrie la carte şi nicidecum cu superficialitate, cum din păcate se întâmplă.

Să nu uităm faptul că sunt necesari cinci ani de studiu pentru ca un elev, un ucenic să treacă la etapa de profesionist. Şi, totodată, în fiecare din cei care au ales domeniul estetic ca loc de muncă trebuie să existe dorinţa de a evolua pentru că de multe ori se întâmplă ca unii din profesionişti, după mulţi ani de lucru, să se plafoneze, să nu caute informaţii noi şi să contribuie astfel la scăderea prestigiului meseriei pe care o practică.

La Satu Mare am căutat soluţii la toate aceste probleme şi putem spune la ora actuală că am reuşit să facem ceva. De câţiva ani încoace se organizează un eveniment denumit sugestiv Beauty Days, manifestare care are ca scop principal ridicarea nivelului de cunoştinţe al profesioniştilor care lucrează în domeniul estetic. Este vorba de coafori, frizeri, cosmeticieni, machiori, manichiuriste, pe scurt profesionişti din domeniul estetic. Este unul dintre cele mai importante evenimente de gen din nord-vestul României şi facilitează efectiv întâlniri de lucru cu specialişti recunoscuţi la nivel naţional şi internaţional şi profesionişti. Beauty Days Satu Mare este un eveniment susţinut inclusiv de Primăria municipiului Satu Mare, care asigură suportul tehnic.

Beauty Days Satu Mare a fost susţinut de la început de Organizaţia Intercoiffure România, din 2012 de la prima ediţie. De-a lungul anilor, membri din toată ţara au venit la Satu Mare pentru a susţine seminarii tehnice de coafură pentru 60 de profesionişti. Revin de fiecare dată, an de an, cu noutăţi, alături de numeroase firme şi branduri generoase care s-au alăturat scopului principal al evenimentului de la Satu Mare. Trebuie precizat faptul că Beauty Days nu este nu târg, astfel nu sunt permise expoziţiile, şi au acces la seminarii doar profesioniştii care lucrează în domeniu.

La Beauty Days Satu Mare, profesioniştii şi trainerii lor îşi prezintă cele mai noi produse, colecţii şi tehnici care se lansează. Astfel, participanţii au ocazia să evolueze pe plan profesional şi să se informeze din mai multe surse. Pe parcursul mai multor zile, organizaţii, academii şi firme din domeniul estetic prezintă pe aceeaşi scenă tot ceea ce este nou în acest segment de lucru. O noutate a ultimei ediții care a avut loc în 2016 a fost faptul că pentru prima dată, pe lângă cele două zile de seminarii de coafură şi o zi de seminarii de machiaj, organizatorii au pus la dispoziţie doritorilor și spaţii pentru workshop-uri.