Dancsó Erika – Salon emotion

Dancsó Erika – Salon emotion

Dancsó Erika

Dancsó Erika

Március 24–én új szalonja megnyitóján beszélgettünk egy kávé mellett a világ tíz legjobb mesterfodrásza közé tartozó Dancsó Erikával, HCF Hungary vezetőjével és French ID Artist-al .
– Először is köszönöm a meghívást és gratulálok az új szalonodhoz. Bevallom, első hallásra meglepett a gondolat hogy egy szépségszalont összeköss egy kávéházzal és a vendégeknek szabad átjárása legyen a finom kávékhoz, különleges teákhoz. De emellett nagyon egyedi dizájnt alakítottál ki a szalonon belül is. Belsőépítésszel dolgoztál?
Dancsó Erika – Megpróbáltam, de nem igazan tudtunk közös nevezőre jutni, mivel nekem már egy nagyon határozott elképzelésem volt annak a szalonnak a stílusáról, amelyben szeretném vendégül látni a klienseinket. A férjem szerint én egy „Álomvilágban élek” — és igen, nagyon szerettem volna ezt az álomvilágot megteremteni! Szeretnék a kollégákkal együtt segíteni a vendégeknek, hogy abban az időben, amelyet nálunk töltenek, áthangolódjanak, ráhangolódjanak ők is erre az álomvilágra és az új frizura mellett egy pozitív érzéssel is távozzanak. Salon emotion koncepció volt az alapötlet, amelybe saját érzéseimet és azt a környezetet vittem be, amelyben képes vagyok alkotni.
– Tehát a szalon hangulata a te belső világodat tükrözi?
Dancsó Erika – Igen, teljes mértékben.
– Ugyanilyen lelkesedéssel és elkötelezettséggel oktatsz fodrásztanulókat, versenyzel, tartasz képzéseket a kollégáknak — most a megnyitón is különböző nemzetiségű kollégákkal találkoztam, ismerkedtem meg.
Dancsó Erika – Igen, a magyarországi fodrász és barber-kollégák mellett elfogadták a meghívásomat és szívesen jöttek Bulgáriából, Lengyelországból, Ukrajnából, te Romániából … Fodrászok, akikkel különböző eseményeken együtt dolgozunk és az évek során egy nagyon jó kapcsolatot építettünk ki.
– Honnan az inspiráció?
Dancsó Erika – Tíz évvel ezelőtt szerettem bele a Laetitia Guenaou frizura-showiba, éjszakákon keresztül néztem, ahogy a színpadon dolgozik és ő lett a nagy példakép. Aztán valahogy a sors úgy hozta, hogy személyesen is megismerkedtem vele és azóta tartjuk a kapcsolatot. Évente kétszer franciavágás- és kontykollekciót oktat nekünk, melyet a HCF Hungary szervezeten belül én továbboktatok, 2016–tól képviselem a Haute Coiffure Francaise Magyarországot nemzetközi versenyeken és tartok továbbképzéseket.
– Francia konty- és hajfeltűzési technikákat fogsz oktatni május 14–15–én Romániában is.
Dancsó Erika – Igen. A 2017–es Beauty Days szakmai eseményen jártam először Romániában és első alkalommal volt lehetőségem bemutatni azt a francia vonalat, amelyet képviselek. A kollégák pedig nagyon pozitívan reagáltak, jó páran a színpadi bemutatót követően részt vettek egy egynapos képzésen is, s itt mindenképp meg kell említenem, hogy nagyon jó alapokkal rendelkeznek! Meglepett a felkészültségük hosszú haj terén. Ezt a képzést bővítettük tovább, a második nap egy rövid elméleti oktatással kezdődik, majd a gyakorlatban, lépésről lépésre sajátítják el a nappali fajfeltűzés, a menyasszonyi frizura és színpadi látványfrizura, szalonmunkába bevihető speciális hullám és letűzés elemeit.
Köszönöm, várunk!

Kinga – Szatmárnemeti
„Bárcsak jönne Szatmárra is, erthetően magyaráz, és uj dolgokat is mond aminek hasznát veszed, és ami a legjobb bármikor ráirhattam és kikérhettem a véleményét,nagyon segítőkész „

Gabriella – Szatmárnemeti
“Szuper, nagyon ugyes. Nekem bejott! “

Mercedesz – Csikszereda
“Nagyon meg vagyok elegedve a kepzesen tanultakkal, nem csak az alkalmi frizurak elkeszitesenel veszem hasznat, hanem a napi munkamban is sok technikat hasznalok”