Dancsó Erika – Salon emotion

Dancsó Erika – Salon emotion

Dancsó Erika

Dancsó Erika

În data de 24 Martie, am avut ocazia să stau de vorbă la o cafea cu Dancsó Erika, lidera HCF Hungary și French ID Artist, cu ocazia deschiderii noului ei salon.
– În primul rând dă-mi voie să te felicit pentru deshiderea noului salon și să îți mulțumesc pentru invitație. Trebuie să recunosc că am rămas plăcut surpinsă de ideea de a combina un salon de frumusețe cu o cafenea, permițându-le astfel clienților accesul la cafea și o mare varietate de ceaiuri. În același timp însă trebuie să remarc și design-ul unic al salonului. Ai lucrat cu echipă de designeri de interioare?
Dancsó Erika – Am încercat, din păcate însă nu am reușit să ne punem de acord, pentru că eu aveam deja o idee despre cum îmi doream să arate salonul în care să îmi primesc clienții. După părerea soțului meu ”eu trăiesc într-o lume de vis”. Iar eu mi-am dorit să creez această lume de vis! Mi-aș dori ca împreună cu colegii din salon să îi ajutăm pe clienții noștri – ca în perioada petrecută la noi în salon – să ni se alăture în această lume de vis și la plecare, pe lângă noua coafură, să fie încărcați pozitiv. Conceptul de bază a fost ”Salon emotion”, concept în care am inclus propriile mele emoții, pe care apoi le-am inclus și în ambientul salonului, ambient în care să pot crea liniștită.
– Să înțeleg că ambientul salonului este o oglindă a lumii tale interioare?
Dancsó Erika – Da, în totalitate.
– Te dedici cu aceeași pasiune predării, concursurilor, worksop-urilor, chiar am remarcat cu ocazia deshiderii noului salon prezența în număr mare a unor colegi de diverse naționalități.
Dancsó Erika – Da, în afară de colegii din industria frumuseții din Ungaria – saloane de coafură și barber shop-uri – au răspuns invitației mulți colegi din Bulgaria, Polonia, Ucraina, tu ai sosit din România… Colegi cu care, de-a lungul anilor, ne-am intâlnit cu ocazia diverselor evenimente internaționale și cu care am lucrat și am păstrat legătura.
– De unde te-ai inspirat?
Dancsó Erika – Acum 10 ani m-am indrăgostit de show-urile de coafură ale Laetitiei Guenaou, stăteam nopți întregi și o urmăream cum lucrează pe scenă și pot să spun că ea a fost prima mea sursă de inspirație. Apoi, soarta a făcut în așa fel încât am ajuns să o cunosc personal și de atunci păstrăm legătura. De două ori pe an ne prezintă și ne predă tunsori franțuzești și colecțiile de cocuri, pe care apoi, în cadrul HCF Hungary eu le predau mai departe. Din 2016 reprezint Haute Coiffure Francaise Ungaria la concursurile internaționale și la cursuri de perfecționare.
– În 14 – 15 mai în România vei prezenta tehnici pentru cocuri.
Dancsó Erika – Într-adevăr. Am fost pentru prima oară în România în cadrul evenimentului Beauty Days din 2017 unde am avut ocazia să prezint linia franceză pe care o reprezint. Reacția colegilor a fost peste așteptări, astfel că am organizat și un workshop de o zi și trebuie să menționez aici faptul că toți participanții la workshop au o bază de pornire solidă! Am rămas surprinsă de pregătirea lor în ce privește coafurile de ocazie. Această pregătire o vom îmbogăți și dezvolta pe parcusul celor două zile. Vom începe cu o scurtă introducere teoretică, după care vom trece la exercițiile practice pe parcursul cărora vor învăța pas cu pas tehnicile de prindere a părului pentru coafura de zi, pentru coafurile de mirese, precum și elementele de prindere pe care le putem introduce în coafuri de ocazie executate în salon preluate din coafuri de scenă.
Mulțumim, te așteptăm!

Și, pe final, iată și părerile unor participanți la workshop-ul din cadrul Beauty Days 2017
Kinga – Satu Mare
Ar trebui să vină și la Satu Mare. Explicațiile ei sunt cât se poate de concise, am aflat multe lucruri noi de care mă pot folosi. Însă, cel mai mult mi-a plăcut că pot oricând să îi cer părerea, întotdeauna e dispusă să dea o mână de ajutor sau un sfat.„

Gabriella – Satu Mare
“A fost experiență extraordinată! Mie mi-a fost de un real ajutor “

Mercedesz – Miercurea Ciuc
“Sunt foarte mulțumită de cele învățate pe perioada workshop-ului. Mă folosesc de aceste cunoștințe nu doar în cazul coafurilor de ocazie, ci aplic aceste tehnici și în salon în munca zilnică.”