Válaszd ki a számodra legmegfelelőbb menyasszonyi frizurát!

Válaszd ki a számodra legmegfelelőbb menyasszonyi frizurát!

Anca Savanyu - Stylist

Anca Savanyu – Stylist

     Kétségtelen, hogy ennek a különleges napnak a legfontosabb eleme a menyasszonyi ruha. A frizura, a ruha, a cipő és a többi kiegészítő tökéletes összhangban kell legyen, egy harmónikus egységet alkotva.

        Az első lépés a menyasszonyi ruha kiválasztása, mert ennek függvényében kell kialakítani a frizurát, és a hajdíszt, amennyiben igény van rá. A csupasz vállhoz, göndör fürtök illenek, vagy egy laza, vállig érő hajviselet. A V ruhakivágáshoz választhatsz lezser félcsomót, vagy kontyot. Ha a ruhád szabadon hagyja a válladat és a hátadat, akkor egy rögzített frizurát javaslunk, asszimetrikus ruhakivágáshoz pedig, asszimetrikus frizurát. Figyelembe kell venni azt is, hogy milyen napszakban kerül sor az eseményre. Ha nappali esküvőről van szó, akkor egy egyszerűbb frizura a megfelelő, az esti hajviselet pedig lehet bonyolultabb.

        Ezen a napont TE vagy a figyelem központjában, ezért azt javasoljuk, hogy fordulj egy szakemberhez, akivel közösen találjátok meg azt a frizurát, ami téged képvisel , amely a legelőnyösebb számodra és ami jó érzéssel tölt el valahányszor a tükörbe nézel.

        Azt javasoljuk a menyasszonyoknak, hogy az esküvő előtt egy próba keretén belül határozzák meg a frizura stílusát és formáját, különösen, ha először találkoznak a fodrásszal. A próbához hosszabb időre van szükség. Ilyenkor felmérjük az ügyfél elképzelését és a hajának állapotát. Tanácsokat adunk a hajdísz kiválasztásában és javasolhatjuk, hogy térjen vissza hozzánk a nagy nap előtt hajfestésre, hajszálfényezésre, vagy a hajvégek levágására. Így időben megtörténik a frizura részleteinek pontos meghatározása, ezért a menyasszony oldottaban és nyugodtabban foglalkozhat az utolsó símitásokkal. Mindannyian tudjuk, hogy fényes és egészséges hajból sokkal könnyebb elkészíteni egy mutatós frizurát.

Hiedelmek a menyasszonyi hajviseletről:
– Egy szép konty elkészítéséhez, hosszú hajra van szükség. HAMIS!!! Közepes hosszúság is elegendő, viszont sokkal fontosabb az, hogy a hajvégek egészségesek legyenek. A töredezett hajvégek sokat rontanak egy frizura megjelenésén.
– Póthajak – azon túl, hogy költségesek, gyakran akadályt jelentenek a fodrász számára. Manapság számos megoldás létezik, amivel egy fodrász dúsíthatja a hajtömeget. Kérjetek tanácsot egy szakembertől, mielőtt póthajat vásárolnátok.