Despre pielea sensibilă cu Anto

Despre pielea sensibilă cu Anto

Despre pielea sensibilă cu Antoaneta Dan

Aveţi o piele sensibilă? Nu sunteţi singurii! Conform studiilor recente, numărul persoanelor care au simptome de roşeaţă, usturime şi senzaţie de disconfort la nivelul pielii e în creştere. Pielea sensibilă reacţionează exagerat la soare, vânt, aer condiţionat, cosmetice, în unele cazuri chiar şi la apă. Procesul de exfoliere în exces, stresul prelungit şi/sau utilizarea incorectă a produselor cosmetice pot irita chiar și o piele sănatoasă.

De obicei, factorul care stă la baza sensibilităţii pielii se află pe suprafaţă. Dacă bariera cutanată este deteriorată, nu mai protejează pielea împotriva factorilor externi şi pielea devine sensibilă. Studiile arată că atunci când suntem stresaţi, pielea „simte” semnele stresului, devine mai inflamată şi perioada de recuperare este mai lungă. De asemenea, dacă la nivelul microbiomul natural apare un dezechilibru, pielea nu se poate apăra de bacteriile dăunatoare din mediu, prin urmare, este mai predispusă la sensibilitate.

Soluţia profesională pentru calmarea şi fortificarea pielii sensibile, predispusă la roşeată este linia REMEDY [comfort zone] care foloseşte puterea unui prebiotic natural pentru a îmbunătăţi sănătatea pielii şi pentru a oferi o protecţie suplimentară, extract de plante pentru a reduce inflamaţia şi ulei preţios de Marula pentru a repara bariera pielii. Roşeaţa este redusă vizibil, pielea capătă o senzaţie de uşurare imediată, devine mai puternică şi mai rezistentă pentru a preveni inflamaţiile viitoare. Produsele REMEDY nu conţin silicon, parabeni, uleiuri minerale, parfumuri şi surfactanţi adăugaţi. Formula are până la 99% ingrediente de origine naturală şi sunt testate dermatologic pe pielea sensibilă.

Produsele [comfort zone] pentru îngrijirea pielii au rol de hrănire şi hidratare, astfel că sunt selectate cele mai bune ingrediente şi uleiuri de origine naturală. Fiecare ingredient este ales în mod conştient pentru a garanta eficacitatea maximă şi siguranţa produselor. Siliconul a fost înlocuit cu un mix de uleiuri pentru a oferi un aspect mătăsos, moale şi luminos tenului.

Ingrediente active din linia Remedy

Cel mai important ingredient din întreaga linie este PREBIOTICUL DE ORIGINE NATURALĂ din sinteza enzimatică a zaharurilor, care ajută la păstrarea microbiomului natural al pielii, esenţial pentru apararea barierei pielii.

ULEIUL DE MARULA este extras din seminţele unei plante din Africa de Sud. Are rolul de a reface lipidele şi acizii graşi esenţiali pentru apărarea şi rezistenţa pielii.

EXTRACT DE PLANTE Extrasele din plante native din Peru şi Mexic, ajută la reducerea roşeţii pielii care rezultă din stres şi agresiuni externe.

[ comfort zone ] promovează o abordare integrată al ritualului de îngrijire. Alături de comitetul de cercetare ştiinţifică propune o abordare inovativă pentru a-ţi menţine pielea fără imperfecţiuni şi corpul sănătos.

Comfort Zone Remedy

SFATURI ZILNICE PENTRU PREVENIREA IRITAŢIILOR PIELII

O rutină prea complicată poate fi agresivă pentru pielea sensibilă. Menţineţi o rutină simplă cu doar câteva produse calmante şi hrănitoare.

FĂRĂ INGREDIENTE AGRESIVE Sfatul nostru e să aveţi grijă cu spumele de curăţare, făcute din surfactanţi sau produsele cu alcool şi astringenţi, deoarece acestea pot elimina uleiurile naturale ale pielii, deteriorând bariera de protecție a pielii, lăsând-o uscată şi predispusă la iritaţii.

TEMPERATURILE EXTREME Caldura extrema poate deteriora structura pielii, provocând roşeaţa şi iritaţii. Prin urmare, evitaţi spaţiile închise extrem de uscate şi fierbinţi şi aveţi grijă de asemenea la temperaturile foarte scăzute.

PROTECŢIE SOLARĂ Radiaţia solară este unul dintre cei mai nocivi factori ce acţionează din exterior asupra pielii. Razele UV provoacă o creştere a temperaturii corpului şi o stare inflamatorie internă. În fiecare zi, protejarea barierei pielii cu un SPF adecvat este esenţială.

SFATURI NUTRITIONALE PENTRU PREVENIREA IRITAŢIILOR PIELII Alimentele pot provoca inflamaţii interne, ceea ce duce în timp la o piele mai sensibilă. Prin urmare, este important sa recunoaştem alimentele proinflamatoare şi să le alegem pe cele care, în schimb, promovează o acţiune antiinflamatoare.

OMEGA 3 Somonul , peştii de apă rece, seminţele de in şi nucile sunt bogate în omega 3, contribuind la contrastul inflamaţiei şi la menţinerea barierei pielii sănătoase.

PREBIOTICE Alimentele bogate în fibre oferă o concentraţie mare de prebiotice care ajută la menţinerea sistemului imunitar activ şi protejează pielea de agresiuni. Prazul, ceapa, ovazul şi mărul sunt deosebit de bogate în astfel de substanţe.

SUPLIMENTAŢI-VĂ DIETA Ceramidele şi suplimentele cu acid hialuronic sunt recomandate pentru a menţine nivelul optim de hidratare a pielii şi pentru a proteja bariera.

ALCOOLUL Trebuie evitat, deoarece provoacă o vasodilataţie cutanată.

În concluzie o piele sensibilă are nevoie de o îngrijire întegrativă. Suntem ceea ce mâncăm, ce bem şi ceea ce aplicăm pe pielea noastră zi de zi.

 

Antoaneta Dan trainer [comfort zone] Romania