Creativitate și rafinament la Intercoiffure Mondial: Cum arată „Epoca Eleganței” în coafură

 Creativitate și rafinament la Intercoiffure Mondial: Cum arată „Epoca Eleganței” în coafură

Nebunia post-pandemie s-a încheiat – bine ați venit în ”Epoca Eleganței”, a fost salutul adresat de Intercoiffure Mondial sutelor de profesioniști din domeniul esteticii întruniți în Spania.

Orașul Barcelona a găzduit evenimentul anual oraganizat de Intercoiffure Mondial, un eveniment de anvergură mondială care a reunit cei mai talentați și renumiți profesioniști din domeniul coafurii. În luna iunie, împreună cu colega mea Anca și echipa Intercoiffure România, am participat la Barcelona la un adevărat festin al creativității, frumuseții și eleganței.

Lansarea noii colecții ”The Age of Elegance” a fost punctul culminant al congresului. În fața sutelor de coafori din toată lumea au fost prezentate cele patru tendințe de modă pentru păr: Pure White, Conscious Traveller, Blissful Blue și Orange Crush.

Cu această ocazie, Intercoiffure Mondial a declarat că ,,nebunia post-pandemie’’ s-a încheiat și a urat bun venit în ”Epoca Eleganței”.

 

Cele trei look-uri în trend reprezintă stările de spirit pentru colecția 2024 ”The Age of Elegance”.

Pure White este minimalistă, pură și clasică, iar Conscious Traveller se prezintă cu stiluri care încorporează o notă de etnic și safari. Naturalețea și grija față de mediu fac parte din Conscious Traveller.

Blissful Blue impresionează prin vitalitate, vibrație și texturi accentuate. Albastrul puternic stimulează gândirea clară, în timp ce nuanța mai pală calmează mintea. Profesioniștii o consideră o culoare de o eleganță remarcabilă, iar designerii nu se pot sătura de această nuanță.

Orange Crushdă look-uri expresive, cu volum și culori luxuriante. Asta și pentru că portocaliul este o culoare puternică și energică și te face să tânjești după vară.

Împreună cu Anca am parcurs kilometri întregi pentru a vizita construcțiile grandiosului arhitect Antoni Gaudi. Asta cu atât mai mult cu cât un principiu călăuzitor al marelui arhitect este următorul : ”Culoarea în anumite locuri are marea valoare de a face contururile și planurile structurale să pară pline de energie”. Deci putem spune că, ”The Age of Elegance” este în ton cu principiul lui Gaudi.

În plus, ne-am delectat papilele gustative cu paella, cu șunca serano, dar și cu sangria. Asta în timp ce dansatorii de flamenco ne-au bucurat privirea.

La welcome party (petrecere de bun venit), după discuțiile avute cu colegi din SUA, Coreea, Japonia și China, am constatat că avem aceleași provocări și preocupări, indiferent de distanța care ne separă.

O temă abordată în cadrul conferinței a fost despre impactul robotizării asupra domeniului esteticii.

Nevoile, așteptările clienților au fost un punct important pe ordinea dezbaterilor. Se așteaptă o cerere mai mare în domeniul serviciilor de relaxare (masaj capilar, SPA pentru păr).Totodată, recomandarea produselor de către profesioniști este și rămâne un punct important. Asta și din cauza cantității imense de informații false care circulă pe social media.

Lash bar (extensii de gene) este un nou concept care intră în serviciile de coafură, la fel ca SPA facial.

Sănătatea mentală a lucrătorilor din domeniul estetic, salon energi econom, dar și meta vers competition – care înseamnă că nu ficțiunea se inspiră din realitate, ci din ficțiune ne inspirăm noi și creăm noi forme și culori de coafură, au fost alte puncte dezbătute.

Noutățile în legătură cu administrarea organizației le-am aflat de la Lucian Bratu, președinte Intercoiffure România și Cristina Ciuca. Nu în ultimul rând, am fost fericiți și mândri când colega noastră  Krisztina Keresztes a fost decorată.

Ne-am întors din Barcelona mai bogați și mai hotărâți de a personaliza noile tendințe pentru fiecare client deschis și dornic de a fi în trend.

Cu o experiență de 30 de ani, dar și cu noile informații acumulate, vă așteptăm cu drag în salonul nostru!