Eva Czikai despre uleiul Roucou

Eva Czikai despre uleiul Roucou

Eva Czikai despre efectul benefic al uleiului de Roucou

Dacă uleiul Roucou nu face parte din regimul tău zilnic pentru păr, este timpul să îți reînnoiești rutina.

În zilele noastre, noile ingrediente de îngrijire a părului apar la fiecare minut. Totuși unul dintre preferatele mele rămane cel de la care părul devine mai rezistent, astfel putând să crească mai lung, în acelasi timp firul rămâne mătăsos, vibrant și lucios, cu vârful moale.

Acest super ingredient este uleiul Roucou ce conține în mod natural un filtru UV cu efect anti frizz, ușurând coafatul atât vara cât și în perioada umedă.

OI BUTTER – se alătură familiei de best seller-uri din linia Davines OI, incluzând OI ALL IN MILK, un multi-tasking leave-in conditioner, OI OiL– un ulei ușor care nu încarcă firul de păr, OI SHAMPOO și OI CONDITIONER, produse de intreținere a scalpului și părului, hidratant și sănătos.

Davines OI - produsele lunii

Uleiul de Roucou provine din fructul achiotei, un arbust peren, originar din pădurea tropicală a Amazonului, numit uneori arborele de ruj din cauza florilor sale roz vibrante și a fructelor roșii. Cunoscut și sub denumirea de annatto și bixa, uleiul de roucou este recoltat din semințele acestui fruct în formă de inimă având următoarele caracteristici:

  • este bogat în EFA (Acizi grași esențiali), cum ar fi omega-3 și omega-6. Din acest motiv, are efect regenerator perfect părul deteriorat, uscat și slab (așa-numit păr cu porozitate ridicată).
  • este de o sută de ori mai bogat în beta-caroten decât morcovii, ceea ce înseamnă multă vitamina A, pentru un scalp sănătos și fire puternice. Din acest motiv, inhibă procesele de îmbătrânire a părului și pielii, conține filtru UV natural, care protejează părul împotriva radiațiilor solare dăunătoare. Mai mult, beta-carotenul stimulează producția de fibre de colagen și normalizează activitatea glandelor sebacee. Datorită acestei caracteristici, scalpul recuperează hidratarea și supraproducția de sebum este minimizată.
  • conține și o mulțime de minerale valoroase pentru păr. Magneziul (susține producția de cheratină – cherestea principală a părului), seleniu (previne căderea părului), calciu (contribuie la creșterea crescută a părului, ușurează absorbția altor compuși esențiali).
  • cu adevărat important pentru frumusețea și sănătatea părului, conține vitamine, precum vitamina E (datorită căreia părul devine puternic, lucios și nu mai cade) și vitamina A (care susține ciclul de reînnoire a celulelor din organism și stimulează creșterea părului, dar protejează, de asemenea, părul împotriva impactului nociv al factorilor atmosferici și al toxinelor).