Trend reporter Salon Internațional – Excel London 2019

Trend reporter Salon Internațional – Excel London 2019

Trend reporter Salon Internațional – Excel London 2019

Trend reporter Salon Internațional – Excel London 2019

Londra, capitala Angliei este unul dintre cele mai vizitate orașe din întreaga lume în care găsești cel mai interesant mix de culturi din Europa. Fiind una din cele patru mari capitale ale modei – alături de Paris, Milano și New York – supermagazine celebre ca Harrods, Selfridges sau Harvey Nichols sunt prezente aici, alături de o mulțime de boutique-uri și magazine ale designerilor de top.
Anul acesta am avut ocazia să-l vizitez și onoarea de a participa la una dintre cele mai mari și prestigioase evenimente de beauty din Europa: Salon International. Pentru cunoscători evenimentul nu mai necesită prezentare.
Cei care nu ați auzit încă despre el trebuie să știți că, pentru cei care activează în industria de înfrumusețare, evenimentul este la fel de important ca și fashion weekurile pentru designeri. La Salon International academiile – care crează moda în lumea coafurii – își prezintă colecțiile care vor dicta trendul anului următor în materie de tunsoare și culoare femei, tunsoare bărbați și coafuri de ocazie. Cele mai mari branduri lansează produse și tehnologii noi. Pe scurt este un “must attend event” pentru orice coafor sau barber care dorește să se dezvolte și să ofere clienților săi ultimle noutăți la prima mână. Dar despre partea tehnică veți afla mai multe detalii în articolul urmator. Eu voi povesti mai mult despre ținute, machiaje și total look-urile colecțiilor 2020 și cele de strada.
Într-un oraș eclectic și cosmopolit cum este Londra până și străzile artă ca o paradă de modă, lumea uită de rigori și reinventează trenduri. Și pentru că e vorba de coafori, să nu uităm că ei, în general, își formează stilul vestimentar după personalitatea lor, fie mai clasic, fie mai inedit, îndrăzneț, dar nici într-un caz plictisitor. Am întâlnit femei cu păr colorat în diferite culori electrizante (chiar în mai multe culori), bărbați cu barbă și unghii vopsite, care purtau stiletto mai bine ca o femeie, sau purtând ținute inspirate din secolul 16. Nimic nu pare ieșit din comun în Londra.
Ținutele special create pentru prezentarea colecțiilor de coafură erau fie multicolore, în culori fluorescente combinate între ele, fie într-o singură culoare accesorizate cu elemente de decor din piele (curele, chokere etc.) Machiajele urmau aceeași linie, foarte colorate sau no-makeup makeup. Față de alți ani, a lipsit conturarea feței în exces, erau păstrate liniile naturale și feminine, s-a pus accent pe prospețimea naturală a tenului, evidențiind pomeții cu puțin blush și iluminator. Accesorii purtate în exces, multe brățări și coliere, auriu și argintiu purtate împreună, perle, piele toate combinate între ele, ai crede că pare kitsch dar totuși ofereau o notă de unicitate și eleganță. Sau extrema cealaltă: fără accesorii. Aceeași diversitate era de observat și în rândul vizitatorilor, persoane care preferau liniile clasice sau cei care își exprimau personalitatea prin ținute extravagante.
A fost prima mea vizită în Londra, dar cu siguranță nu ultima. Am rămas cu amintiri plăcute atât despre eveniment cât și despre oraș.
Se poartă extremele! Îndrăznește să fii diferită!