Trendvision

Trendvision

În luna Decembrie am participat, timp de 2 zile, la un eveniment deosebit care s-a desfășurat la Miercurea Ciuc: Trendvision.
Este vorba de un eveniment organizat de Gorbe Eva și echipa ei, aflat la ce-a de a 7-a ediție și care este dedicat coaforilor. Vă întebați poate ce este atât de intresant la un astfel de eveniment?
Răspunsul este cât se poate de simplu: modul unic în care o echipă bine pregătită prezintă ultimele noutăți din acest domeniu.
În fiecare toamnă Eva face un tur al expozițiilor și prezentărilor internaționale din domeniu și ia parte la workshop-uri pentru a se pune la curent cu noile tehnici și tendințe. Este o cantitate apreciabilă de informații iar transpunerea acestora în practică, este relativ dificilă pentru mulți practicanți ai acestei nobile meserii.
Însă, împreună cu echipa ei, Eva reușește să sintetizeze aceste informații într-un mod simplu și eficient, astfel că participanții la evenimentul organizat de ea beneficiază atât de informații teoretice, prezentate sub formă de imagini, cât și de exerciții practice legate de coloristică sau tunsori.
C.E. Anul trecut ai participat pentru prima dată la evenimentul Beauty Days doar ca spectator, fără să evoluezi pe scenă. Cum te-ai simțiti în această postură?

Eva Gorbe

Eva Gorbe

G.E. Din public lucrurile se văd total diferit față de scenă. Este mult mai pregnantă senzația că informația prezentată pe scenă de profesioniști, ajunge pe un teren fertil de unde la momentul potrivit va începe să dea roade. Se simt totodată eforturile depuse de cei de pe scenă de a prezenta, în timpul relativ scurt pe care îl au la dispoziție, o cantitate cât mai mare de cunoștințe, dorința lor de a le împărtăși colegilor de breaslă aceste cunoștințe. Poate dacă prezentările ar fi interactive, dacă s-ar permite o mai mare implicare a publicului și s-ar acorda un interes mai mare tehnicilor oferindu-se cât mai multe detalii, s-ar reuși atragerea la următoarea ediție Beauty Days a mai multor participanți din partea saloanelor de frumusețe, care pare că sunt într-o continuă hibernare.
C.E. La workshop-ul organizat de tine am observat că atmosfera a fost dominată de bună dispoziție iar lucrurile au decurs sub formă de dialog cu cei prezenți la seminarii. Ați obținut acest lucru pe parcurs, acesta este modul în care v-ați propus să decurgă lucrurile? Și cum ați reușit să-i cointeresați pe cei aproape 50 de participanți?
G.E. Cochetez cu ideea unui astfel de workshop de mai bine de 10 ani, de când am observat ce concurență acerbă este în acest domeniu și cât de consumatoare este pentru cei care lucrează în domeniu. Și am decis că trebuie făcut ceva care să ne unească, nu să ne dezbine. Astfel a luat de fapt naștere ideea de a împărtăși anual, între noi, noile inovații și trenduri. De mare ajutor în acest demers a fost respectul și încrederea colegilor mei – unora dintre ei le-am fost chiar profesor – în mine, respect câștigat de-a lungul a 25 de ani de practică. Și să nu uităm nici dragostea față de meserie. Numărul participanților a crescut de la an la an, astfel că după o perioadă rivalitățile au fost lăsate deoparte, toată lumea conștientizând că problemele cu care se confruntă saloanele pot fi rezolvate mai ușor prin efort comun. Am realizat că eu sunt cea care trebuie să dau tonul, să renunț la ego-ul meu de ”coafeză în vogă”, să opresc din fașă astfel de gânduri. Și nu doar la nivel declarativ. Pentru că astfel avem de câștigat toți, iar schimburile de informații sunt benefice pentru toată lumea.
C.E. Pe parcursul celor 2 zile de seminarii ați prezentat numeroase tunsori și tehnici de culoare pentru cocuri, ați lucrat cu 15 modele, dar nu am asistat doar la finalizarea lucrărilor, ci efectiv la întregul proces. De regulă modelele sunt pregătite în proporție de 70% înainte de a urca pe scenă, de ce nu ai procedat și tu la fel?
G.E. Toate cele prezentate în cadrul seminariilor sunt rezultatul a 35 de ani de experiență în acest domeniu, precum și a anilor de formare la concursurile naționale și internaționale. Am învățat pe propria mea piele că este foarte important cum, ce să înveți și să cumperi în cadrul unor Saloane Internaționale – cum sunt de exemplu Congresul Intercoiffure World sau Mondial Coiffure Beauty. Apoi, am participat la cursuri de specializare ale unor renumite Academii – cu eforturi financiare considerabile – unde timp de o săptămână am invățat 2 – 3 tunsori și tehnici de vopsire, până în cele mai mici detalii. Și astfel, dacă am deprins în cadrul salonului 8 tehnici de tuns și vopsit Vidal Sasson 2018, un participant la seminar are ocazia să deprindă aceste tehnici pas cu pas, având la dispoziție 3 metode: o înregistrare video, o descriere amănunțită pe un flip board și în direct în timpul prezentării pe scenă, moment în care dacă are nelămuriri poate pune întrebări, seminariile fiind interactive. Scopul meu, când urc pe scenă, este să transmit toate aceste informații, nu să îmi demonstrez cunoștințele. Anul următor, dintre cei prezenți la seminarii, oricine poate urca pe secnă dacă se pregătește alături de noi. Seminariile nu sunt cu circuit închis. Iar cei de pe scenă se schimbă de la an la an.
C.E. Ce părere ai de trendul pentru anul 2018?
G.E. Motto-ul trendului pentru anul 2018 este: ”Eliberează-te de orice gând și fii liber!” – Libertate fără margini. Putem combina fără restricții frumusețea feminină a anilor 60 cu stilul rebel al anilor 70, ne putem inspira din frumusețea boemă și jucăușă a naturii sau chiar cu spiritul de aventuriră al unui safari. Cu siguranță că oricine își poate găsi un stil pe măsura personalității proprii în oricare din direcțiie trendului: 1. Urban sălbatic sau docil, tineresc, eventual rebel. Ca și coloristică orice e permis pornind de la movul docil al lavandei până la cele mai stridente combinații de culori. 2. Naturalețe inspirată de frumusețea înfloritoare și pe alocuri dramatică a mediului înconjurător. Caracteristice pentru aceste tendință sunt împletiturile largi și texturate, tehnicile de culoare rafinate combinate cu frumusețea naturii. 3. Romeo și Julieta, negru și roșu. Romeo, pământul, întunericul, rock’n’roll-ul combinat cu flacăra, feminismul, romantismul Julietei îndrăgostite. Principiile dualității bărbat-femeie. Simbolul unui tot unitar. Orice este permis: de la stilul Up Das, la cârlionții naturali sau chiar păr netezit, șuvițe roșii sau negre sau cocuri.
C.E. Te așteptăm cu drag la următoarea ediție Beauty Das pentru a prezenta publicului prezent tendințele pe care le consideri importante și interesante.
G.E. Sper ca la ediția viitoare a Beauty Days să ne putem prezenta deja cu o echipă pe măsura așteptărilor. Cu mulțumiri și considerație Görbe Éva.

Despre Trendvision, organizat anual la Miercurea Ciuc, dar și despre școala de coafură și Salonul Eva Styl puteți afla mai multe amănunte și informații pe pagina de Facebook sau scriind pe oricare din adresele de mail: evagorbe62@gmail.com sau gorbe62@freemail.com