Tricologie – Mătreaţa uscată sau mătreaţă grasă (dermatita seboreică)

Tricologie – Mătreaţa uscată sau mătreaţă grasă (dermatita seboreică)

Ce este mătreaţa şi care sunt cauzele?

Mătreaţa este o anomalie a scalpului care poate apărea atunci când procesul de regenrare a pielii este accelerată.

Apariţia ei poate să fie cauzată de :

  • ciuperca Pityrosporum Ovalis-când este vorba de mătreaţă grasă sau de
  • ciuperca Malassezia- când este vorba de mătreaţă grasă,
  • de folosirea produselor de îngrijire necorespunzătoare
  • în unele cazuri chiar şi de dereglări hormonale
  • sau anumite tratamente medicamentoase.

Care este diferenţa între mătreaţa uscată şi cea grasă?

Mătreaţa uscată

Mătreaţa uscată se caracterizează prin exfolierea scalpului din părţi de piele albă, care se desprind de scalp şi sunt însoţite de mâncărime şi senzaţie de piele care strange. Sunt mai predispose persoanele cu piele uscată.

Mătreaţa grasă(dermatita seboreică)

Este uleioasă, spre deosebire de cea uscata, de culoare galbuie şi este însoţita de mancarimi la nivelul scalpului si tendiţă de îngrăşare a părului.Apare mai des la persoanele care au piele cu tendinţă de îngrăşare. În cazul în care glandele produc sebum în exces în contact cu ciuperca Malassezia se formează mătreaţa grasă.

Cum tratăm mătreaţa?

Un PH neutru nu favorizează răspândirea ciupercii la nivelul scalpului.Reechilibrarea barierei de protecţie a scalpului este esenţială pentru tratarea mătreţii.

Este foarte important să contactaţi un specialist în tricologie pentru a vă ajuta în diagnosticarea tipului de mătreaţă şi pentru a va oferi tratamentul potrivit în funcţie de complexitatea problemei.
Pentru aceste probleme vă oferă soluţie familia Purifying din gama Naturaltech de la Davines. În funcţie de gradul de avansare a problemei, se pot personalize tratamente pentru acasă sau în salon care ajută în prevenirea şi tratarea problemei de mătreaţă uscată sau grasă.

Davines Purifying

Produsele din această familie conţin fitoceutice extrase din păpădie care are caţiune puternică anti-oxidantă şi anti-inflamatoare.

Consumul excesiv de alimente care conţin zahăr şi carbohidraţi generază inflamaţie în corp, făcând scalpul să devină mai sensibil, predispus la mătreaţă. De asemenea este indicat să nu consumăm produse lactate cel puţin în perioada în care apare mătreaţa.